באיזה טכנולוגיה משתמשים באבטחת מידע
כשאנחנו שומעים על אבטחת מידע, אז אנחנו נוטים לחשוב שמדובר על טכנולוגיות מאוד מתקדמות, ייחודיות, טכנולוגיות שאפשר למצוא ולראות רק בסרטים. אומנם במהלך השנים אכן הטכנולוגיה השתפרה מאוד, בין היתר בגלל העובדה שהפכנו להיות יותר ויותר חשופים לפריצות דרך הרשת, היום הרבה יותר קל לגשת אל המידע שלנו, הרבה יותר קל להיחשף ולחשוף אותו.
ובכל זאת, לא פעם אנחנו נגלה שמשתמשים בטכנולוגיות יחסית פשוטות לפחות במקרים מסוימים. מה שברור הוא, שהטכנולוגיה כשלעצמה היא כלי, היא אמצעי, אך היא לא אמורה להוות את כל הנדבך של האבטחה. אנחנו לא יכולים להסתפק רק בה בשביל לאבטח את המידע שלנו. אנחנו צריכים לבנות ארכיטקטורה שלמה בשביל להגן על המידע, כך שלא ייחשף, כך שאיש לא יוכל לגשת אליו. מחפשים פתרון לבטחת מידע? בקרו באתר https://comsecglobal.com.
לפני שנסביר ונציג כמה דוגמאות לטכנולוגיות של אבטחת מידע, צריך להסביר מה זאת אומרת לבנות תוכנית או ארכיטקטורה שלמה של אבטחת מידע. אם אנחנו רוצים להגן על מידע בתום העסק, אזי שאנחנו צריכים להבין תחילה מה יש לנו, מה הם האיומים מולם אנחנו מתמודדים וכן מה נדרש מאיתנו בשביל להגן על המידע. סביר להניח שאנחנו נצטרך לעשות ניהול סיכונים, ניהול עלויות, בשביל לדעת על מה להגן, כיצד להגן, ועל חשבון מה זה אמור לבוא.
עוד נקודה שאנחנו חייבים לזכור, שום אבטחה היא לא הרמטית, שום אבטחה לא תספק לנו הגנה מלאה, ובשביל שזה יצליח אנחנו חייבים להיות מעודכנים, לשנות דרכי עבודה, ולהתאים את עצמנו למציאות שמסביבנו.
אז באילו טכנולוגיות אנחנו נשתמש? ראשית, סביר להניח שאנחנו נשתמש בכל אמצעי שיכול לאבטח את המתקנים בהם אנחנו שומרים את המידע, כולל אבטחת רשת, בקרות גישה, הצפנות, אבטחה שמבוססת על יישומים ואפליקציות, אבטחה של מיחשוב מבוסס ענן, חומרה וקושחה ומעבר לכך.
כמו כן, אנחנו נידרש לבצע פעולות הכרחיות בשביל להבטיח שאף גורם אנושי לא יוכל לבצע שום פעולה שתעמיד את המידע שלנו בסכנה. החל ממבדקים וכלה באמצעים אחרים שייגנו על המידע בכל צורה אפשרית.