נשפכו לכם מים על הלפטופ ועכשיו הוא לא נדלק? מה עושים?
מים הם האויב הרשמי והמוכר לכל מוצרי הדיגיטל. ולכן, כאשר טלפון נופל למים, מים נשפכים על הלפטופ או שהמצלמה נופלת לבריכת מים – חשוב לספק את הטיפול הנכון כדי לנסות להציל את המוצר במידת האפשר.
התרופה הטובה ביותר היא מניעה
גם בתחום זה נכונה הקביעה הרפואית, כי המניעה היא התרופה הטובה ביותר. ולכן ההמלצה היא להימנע ככל האפשר ממקרים כאלו בהם מוצרים דיגיטליים עלולים להיחשף לרטיבות. הימנעו מלהניח כוס מים ליד הלפטופ, השתדלו לשתות במרחק מה מהמוצר. כך אתם חוסכים מעצמכם את כאבי הראש הללו, ואת ההתעסקות סביב התיקונים שיידרשו לאחר שהמכשיר שלכם יירטב ממים.
ההמלצה – לפנות אל איש מקצוע
במידה והמכשיר התרטב, ומי נשפכו על הלפטופ שלכם, ההמלצה היא לפנות אל איש מקצוע שעוסק בתיקון מחשבים ניידים. אמנם יש גרסאות שונות ועצות סבתא בתחום. יש אומרים שכדאי לכסות מכשירים באורז, יש ממליצים לייבש את הכלי באמצעים אחרים. אבל חשוב להבין כי כאשר מכשיר דיגיטלי נחשף למים אי אפשר לדעת מה היקף הנזק. כמו כן הנזק עלול להחמיר ולהמשיך להתרחש. שכן אין לנו שליטה על טיפות המים שחדרו אל תוך המכשיר שלכם. ולכן במקום לנסות להפעיל את המכשיר שוב ושוב, במקום לנסות שיטות ייבוש שונות ומשונות – כדאי לשלוח את המכשיר אל איש מקצוע שיודע לטפל במכשירים שהתרטבו.
מקצועיות ואמינות – תנאים הכרחיים
חשוב מאוד לברר מראש ולוודא כי אתם פונים אל מעבדה מקצועית ואמינה שמבצעת תיקון מחשבים בתל אביב. מעבדה בה המכשיר שלכם יקבל טיפול מתאים שחותר להשלים את התיקון על הצד הטוב ביותר. כמו כן יש לשים לב כי בעניין הרטיבות לא תמיד תוכלו לקבל אחריות על התיקון. שכן גם טכנאי מקצועי שיבצע את התיקון בצורה מקצועית ביותר לא יוכל להבטיח כי טיפת מים שכבר נמצאת בתוך המכשיר לא תחולל שם נזקים נוספים. תמיד כדאי לברר ולשמוע מהטכנאי על השירות ועל המענה שהוא מספק לכם. על הצפי שלו בדבר התיקון ויעילות המכשיר לאחריו. כך תדעו לקראת מה אתם הולכים.