כל הסיבות לעשות אבחון תעסוקתי לחיילים משוחררים
לא פעם אנחנו שומעים על חיילים אשר מינפו את שירותם הצבאי למקצוע עתידי. זה קורה למשל, ביחידות שעוסקות בתחום הטכנולוגי ובוודאי ביחידות שעוסקות בתקשורת ועוד. אך מרבית החיילים, באופן טבעי, לא יכולים למנף את השירות הצבאי שלהם לקריירה מקצועית ועל כן הם מוצאים את עצמם אחרי השירות בדילמה, מה ללמוד, במה לעבוד.
נכון שהשאלות האלה, נשמעות לחיילים רבים קצת מוקדמות, הרי אחרי השירות הצבאי הדבר הראשון שרוצים לעשות זה לנסוע לחו"ל ולנקות את הראש. אך הזמן עובר מהר וחיילים משוחררים מוצאים את עצמם מול השאלה, לאן להפנות את המשאבים המקצועיים שלהם, באיזה תחום מתאים להם לעבוד. לשם כך בדיוק, אפשר לפנות לאבחון תעסוקתי.
אבחון תעסוקתי לחיילים משוחררים, הוא כלי מקצועי ייחודי, בעזרתו ניתן לקבל כלים שיאפשרו לחיילים לקבל תמונה לאיזה תחום מקצועי מומלץ להם לפנות. תהליך האבחון מתבסס על מספר חלקים.
חלק אחד הוא ראיון אישי עם מאבחן, במהלכו הוא שואל את החייל המשוחרר שאלות שונות, מיהו, מהיכן הוא הגיע, מה הוא למד, היכן שירת, מה הוא אוהב לעשות, במה הוא טוב וכדומה. המטרה היא להכיר אותו, לתהות על קנקנו ולהבין מי יושב מולו.
החלק השני כולל מבחנים מגוונים. מדובר במבחנים פסיכוטכניים ומבחנים אחרים, שמיועדים לזהות את החוזקות והחולשות של המועמד. חלק מהמבחנים יהיו מוכרים, במבנה שלהם, שכן הם מקובלים גם בצבא וכן מי שהגיע קודם לאבחון אל ראיונות עבודה, בוודאי נתקל בהם. מבחנים אלו, חשוב להבהיר, לא באים לקבוע אם המועמד חכם או לא או האם הוא מוכשר או לא. מטרתם לבחון, באיזה תחום המועמד חזק יותר, האם בתחום הטכני, הריאלי, המילולי וכדומה.
בחלק השלישי של האבחון, יעבור המאבחן עם המועמד על התוצאות ויציג בפניו את הנתונים השונים שעולים מתוך האבחון. חשוב לומר, נכון שמדובר באבחון תעסוקתי מקצועי, ועל כן יש לזה משמעות רבה, אך יש גם מקרים, בהם המועמד יחליט שהתוצאות לא מתאימות לו או שהוא יכול להפתיע את כולם ולהוכיח שהן טועות לגביו. מן הסתם זה ידרוש ממנו הרבה עבודה, אך זה בהחלט אפשרי.
נכון להשתמש באבחון תעסוקתי בשביל לקבל כלים וכיוון כללי לאן כדי לפנות, איזה תחום מתאים לכם ומה רצוי לעשות בשביל להשתלב בו.