פרילנסר, מה לא כדאי לחשוף בזמן ראיון?
אם כבר היית במספר ראיונות, סבביר להניח שנתקלת בסיטואציה בה המראיין שואל אותך שאלה שלא הרגשת נוח לענות עליה.
קבלו מספר טיפים מבית אתר XPlace.com
אתה כבר יודע שאתה לא אמור לענות על שאלות מסוימות (כלומר: גיל, חיי משפחה, דת וכו'), אבל כאשר השאלה היא על בעיה אמיתית ורלוונטית לחברה של המעסיק, זה כבר שטח אפור יותר שבו פרילנסר צריך לקבל החלטה אם הוא רוצה לענות או לא לענות על השאלה.
לדוגמא: נשאלת איך אתה יכול לפתור בעיה שהחברה מתמודדת איתה כרגע. וזה לא בהכרח שאלה היפותטית. אם אתה יודע שהבעיה היא אכן אמיתית, ייתכן ותרצה לעזור לחברה, אבל מאחר ואתה לא מועסק אצלם כרגע או אפילו עובד מהבית עבורם, אתה גם לא תקבל תשלום כדי לפתור את הבעיה.
לדוגמא – נניח יש לחברה אתר מאד ותיק אבל הוא אינו מותאם לגולשי סלולר. במילים אחרות, החברה מתלבטת בין בניית אתר רספונסיבי לבין בניית אתר מובייל נפרד. יש לקחת בחשבון כל מה שכרוך בזה – עלויות, דגשים לקידום אתרים, פיתוח, מיתוג ועוד.
האם אתה עונה על השאלה? או שאתה מסרב לענות עליה כי אתה רואה בזה ניצול הכישורים והידע שלך ללא תשלום?
אין תשובה פשוטה לשאלה הזאת. ייתכן שתחליט לענות על השאלה על מנת להראות לחברה כמה בעל ערך תהיה עבורם אם הם יעסיקו אותך. אבל מצד שני, בכלל לא בטוח שהם יעסיקו אותך.
ולכן אולי תחליט לא לענות על השאלה, ואז החברה עלולה שלא להעסיק אותך (אם כי, כאמור, זה בכל מקרה לא היה מובטח).
חברות מוסריות לא יציגו שאלות כאלה בפני פרילנסרים, או שהם ישתמשו במידע שחלקת איתם בשביל לקבל את ההחלטה להעסיק אותך.
דרך שלישית להתמודד עם סיטואציה כזאת היא לשנות טיפה את מהות הבעיה כאשר אתה נשאל עליה. תעצור ותאמר שאם הבעיה כוללת XX, אז אתה היית עושה YY. זה יאפשר לך להציג את היכולות שלך, מבלי לענות בצורה ישירה על הבעיה הבעיה שהם הציבו בפניך.
זה לא מצב פשוט להיות בו, זה בטוח. הצורה שבה תתמודד איתו עלולה לקבוע אם תקבל את העבודה או לא. בשורה התחתונה, תעשה מה שנראה לך הכי טוב באותו רגע ובהתאם לסיטואציה הספציפית שאתה עומד מולה, ותקשיב לאינטואיציה שלך. לפעמים זאת העצה הטובה ביותר.
פרילנסרים? קבלו טיפים לעריכת קורות חיים מוצלחים.